Godfather'daki Türk Mafya Babası

20 Temmuz 2010
Mario Puzo’nun romanından uyarlanan Baba (The Godfather) filmi, ünlü sinema sitesi IMDB’ye tüm zamanların en iyi ikinci, Amerikan Film Enstitüsü’ne göre ise son 100 yılın en iyi üçüncü filmi.

İşte bu önemli filmdeki mafya babalarından birinin lakabı Türk. Romanda (ve tabii filmde) Virgil “the Turk” Sollozzo diye geçiyor.

Sollozzo’nun neden bu lakapla anıldığına dair romanın iki yerinde yorum var.

İlkinde, burnunun (Yeniçerilerin kullandığı) palaya benzediği ve bir Türk’ten aldığı belli olan siyah, zalim gözlere sahip olduğu söyleniyor.



İkincisinde ise Türkiye’de haşhaş yetiştirdiğinden, hatta orada bir Türk karısının ve çocuklarının olduğundan ve çok iyi bıçak kullandığından bahsediliyor.



Türk Sollozo’yu İtalyan Aktör All Lettieri canlandırmıştı. Filmin önemli karakterlerinden biri olan Sollozo’nun akıbetini bilmeyenler için kısaca aktarayım.

Bizim Türk, Corleone ailesini uyuşturucu işine sokmak istiyor. Ancak Baba Marlon Brando, dostlarıyla ilişkisini bozacağı gerekçesiyle bu kirli işe bulaşmayı reddediyor.

Sollozo, türlü ayak oyunları denemesine rağmen ikna etmekte başarılı olmayınca Baba’ya suikast düzenlettiriyor. Ve fakat başarısız oluyor. Nihayetinde de bir restoranda Türk'ün icabına bakılıyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder